Als mosquits li encanten les olors corporals com la suor, els perfums i les locions. Evita portar perfums, sabons o productes  amb olors fortes, i en cas de suors extrems es recomana mantenir una bona higiene.

El repel·lent contra insectes és més eficaç si s’aplica:

Seguint les instruccions de l’etiquetatge (aplicació sobre la pell no coberta, evitant els ulls i ferides o talls) .

Aplicant-ho després de la crema solar i no a l’inrevés.

Es recomana tornar a aplicar el producte si la pell s’ha mullat . Evita les olors fortes.

Vesteix roba adequada. Porta roba solta per cobrir la major part del teu cos. Aposta per camises i pantalons llargs, mitjons i sabates. Porta colors clars, ja que als mosquits els atrauen els colors foscos.

De nit, millor a l’interior. En la mesura del possible, intenta no romandre a l’aire lliure entre el capvespre i l’alba i sobretot en aquests dos moments del dia, ja que és quan els mosquits es mostren més actius.

Fuig de la llum. Si tens la finestra oberta, procura deixar la llum apagada, ja que els mosquits van a la llum.

L’aire ajuda. L’aire condicionat impedeix l’aparició dels mosquits. També pots col·locar ventiladors dins de casa per allunyar-los, així com deixar ben tancada i ventilada l’habitació on vagis a dormir.

Utilitza mosquiteres. Pots posar-les al llit o bressol, fixant sota el matalàs i assegurant-te que no estiguin trencades, perquè constitueixen una barrera física d’alta eficàcia contra els insectes, que ataquen a la nit. També poden col·locar-se en finestres i portes i, per millorar la protecció.

Escapa de les zones prohibides. És convenient que evitis les àrees on els insectes van o tenen els seus nius: galledes d’escombraries, basses amb aigua, menjars i dolços sense tapar i jardins en flor. Així mateix, procura no molestar els insectes.

Consulta al teu farmacèutic. T’assessorarà sobre el tractament més adequat. A més, si vas a visitar un país en desenvolupament, és recomanable acudir a un centre especialitzat en medicina del viatger o consultar amb un metge abans de marxar.